Reserveer uw tafel

Wie is Chef Frederik Boussy?

Chef Frederik Boussy

Chef Frederik Boussy was tot voor kort samen met chef Edwin Menue één van de chef van Cuines33, het Knokse gastronomisch tapasrestaurant, samen met zijn zus Fleur Boussy als gastvrouw. Bij Cuines33 haalden zij een eerste Michelinster binnen.

Vanaf 2018 staat Frederik Boussy achter het fornuis van MÁS BRASA en zal er zijn eigen concept aan de klanten voorstellen.

Frederik Boussy volgde een jarenlange koksopleiding in Spermalie Brugge en daarna een specialisatie wereldkeuken in Koksijde. Na stages in Duitsland, Frankrijk werkte hij anderhalf jaar in Barcelona bij Comerç24, een tapsbar met Michelinster, gerund door Carles Abbelan, een voormalige souschef van Ferran Adrià van El Bulli, en gaat nog steeds meerdere keren naar Barcelona om er ideeën op te doen. Het blijft voor mij de place to be qua gastronomische vernieuwing.

Als uitlaatklep is Frederik een fanatieke triatleet en sport tussenin dagelijks. Heeft dan ook geparticipeert in meerdere kwart, - halve triathlons  alsook enkele ironmens.